Світ

У США планують звільняти понад 3 тисячі невакцинованих військових, – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Також більше 3 тисяч солдатів заявили про неможливість вакцинуватися з медичних або релігійних причин


123

У США планують звільняти військовослужбовців, які відмовилися пройти обов’язкову вакцинацію проти Covid-19. В внаслідок цього понад 3300 військовослужбовців ризикують бути звільненими зі служби, повідомляє AP. 

Згідно з опублікованими даними, військовослужбовці відмовилися від вакцини. Вони вже отримали офіційні письмові догани. Деякі з них можуть бути звільнені в числі перших.

Новини за темою: В Україні в 2021 році на боротьбу з Covid-19 витратили 46,4 млрд грн

Всі військовослужбовці, як діючі, так і резервісти, повинні пройти вакцинацію від коронавірусу. Це пояснюється тим, що вакцинація має вирішальне значення для підтримки здоров’я, оскільки кількість інфікованих продовжують зростати по всій країні.

Повідомляється, що близько 97% всіх військовослужбовців отримали хоча б дозу вакцини. Більше 3 тисяч солдатів заявили про неможливість вакцинуватися з медичних або релігійних причин.

Міністр армії Крістін Вормут видала наказ, яким пропонується командирам почати процедуру звільнення тих, хто відмовився від щеплень і не має відповідного документа про неможливість вакцинуватися. 

Новини за темою: Ердоган захворів на Covid-штам “Омікрон”

“Нещеплені солдати становлять небезпеку для сил і ставлять під загрозу боєготовність. Ми почнемо процедуру примусового звільнення солдатів, які відмовляються від вакцинації”, – прокоментувала вона. 

Нагадаємо, Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що більшість федеральних службовців повинні пройти повну вакцинацію від Covid-19. У зв’язку з цим 19 Штатів подали в суд на Адміністрацію президента.

Джерело

Back to top button