Світ

У США назвали умову інвестицій в Україну з боку американських компаній

У США назвали умову інвестицій в Україну з боку американських компаній

Фото: frontnews.eu

Спецпред США з питань відновлення економіки України Пенні Пріцкер

Пенні Пріцкер наголосила, що компанії США через потенціал України зацікавлені в інвестуванні, але Київ має провести реформи.

Американські приватні компанії хотіли б розпочати інвестиції в Україну, проте Київ спершу має провести реформи у галузях підзвітності та прозорості. Про це заявила спецпред США з питань відновлення економіки України Пенні Пріцкер, повідомляє Reuters у вівторок, 27 вересня.

“Ключовим завданням є забезпечення того, щоб відновлення відбувалося відповідно до кращих міжнародних практик, і це включає реформи, що забезпечують прозорість і підзвітність. Таким чином, реформи та відновлення йдуть рука об руку”, – зазначила вона.

Потенціал України надзвичайно великий, оскільки має величезні можливості у сільському господарстві, енергетиці, металургії та гірничодобувній промисловості, видобутку найважливіших корисних копалин та цілій низці інших галузей, наголосила чиновниця.

“Але для того, щоб реалізувати цей потенціал, необхідно провести попередню роботу, яка може успішно продовжуватись вже зараз, і український уряд готовий прийняти цей виклик”, – пояснила спецпредставник.

Пріцкер додала, що за 13 днів зустрілася з представниками 30 приватних компаній, які хочуть взяти участь у відновленні України.

“Всі бачать можливості, і мене справді надихає інтерес приватного сектора до спроб розібратися з цим. Це потребує зміни законодавства України. Це потребує певного партнерства уряду з приватним сектором, а потім — функціонування приватного сектору”, – наголосила вона.

Україні необхідно не тільки вистояти у військовому конфлікті, а й процвітати економічно, резюмувала Пріцкер.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зустрівся з канадськими бізнесменами. 

Раніше президент України зустрівся з провідними бізнесменами США.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button