Світ

У США коп застрелив чоловіка, який через помилку провів 16 років у тюрмі

У США коп застрелив чоловіка, який через помилку провів 16 років у тюрмі

Фото: news.sky.com

Леонард К’юр провів 16 прків у тюрмі за хибним звинуваченням

Леонарда К’юра звільнили у 2020 році, коли виявилося, що він мав надійне алібі. Через три роки після звільнення поліцейський зупинив його авто на трасі і після суперечки застрелив.

У США поліцейський застрелив чоловіка, який був помилково засуджений і провів у в’язниці 16 років. Нещодавно його виправдали і він вийшов на свободу, повідомляє Sky News.

Зазначається, що у понеділок 53-річний Леонард Аллен К’юр їхав по трасі, коли його зупинив поліцейський. На вимогу копа чоловік вийшов з авто і виконував команди офіцера, поки не дізнався, що він заарештований. За що саме його хотіли заарештувати, не повідомляється.

В Бюро розслідувань Джорджії зазначають, що К’юр почав опиратися поліцейському і той кілька разів застосував електрошокер та кийок. Зрештою поліцейський дістав свій пістолет і вистрелив у чоловіка, оскільки той “все ще не підкорився”. Певний час чоловік ще був живий, і медики намагалися його врятувати, але зрештою він помер.

Як повідомляється, у 2003 році Леонард К’юр, який раніше вже був судимий за розбій та інші злочини, отримав довічне ув’язнення за збройне пограбування аптеки у Флориді. Але у квітні 2020 року його звільнили.

При перегляді справи суддя постановив, що К’юр мав надійне алібі, яке раніше не враховували. У той же час проти нього у справі не було жодних речових доказів чи вагомих свідчень свідків, які б дозволили пов’язати його з місцем злочину.

Цього року К’юр отримав 817 000 доларів компенсації за незаконне засудження. Прокурор штату Флорида Бровард Гарольд Ф. Прайор, який описав 53-річного чоловіка як “розумного, кумедного та доброго”, сказав тоді: “Жодні гроші не повернуть містеру К’юру ці роки або не дадуть йому спокою, але це так – маленький жест, який визнає, що містера К’юра посадили несправедливо”.

Після звільнення і реабілітації К’юр брав участь у навчанні працівників прокуратури, аби допомогти їм “виконувати свою роботу якомога справедливіше та найретельніше”.

Зараз Бюро розслідувань проводить незалежне розслідування, щоб з’ясувати причини та обставини загибелі пана К’юра.

Раніше суд у США визнав невинуватим чоловіка, який відсидів у в’язниці 28 років. Його засудили до довічного ув’язнення за вбивство, якого він не вчиняв.

Американцю, що відсидів 40 років через помилку суду, виплатять $21 млн

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button