Світ

У США хочуть перенести президентські вибори

Таку ідею виношують в адміністрації Трампа

Радник президента США Джаред Кушнер в інтерв’ю журналу Time не дав гарантій того, що наступні президентські вибори в Штатах на тлі пандемії коронавірусу зможуть відбутися в запланований термін – 3 листопада 2020 року.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Я не впевнений, що можу так чи інакше пообіцяти це, але зараз план такий (провести вибори вчасно – ІФ)”, – заявив він виданню у відповідь на запитання, чи може ручатися за проведення президентських виборів в США за графіком.

Він уточнив, що він не ухвалює таких рішень.

“Хотілося б сподіватися, що до вересня, жовтня, листопада ми зробимо достатньо з тестуванням (на коронавірус – ІФ) і з усіма різними речами, які ми робимо для запобігання другому спалаху такої потужності, який змусить нас знову піти в ізоляцію”, – зазначив радник.

Однак, зазначають західні ЗМІ, коментарі Кушнера щодо виборів викликали хвилю критики у противників президента США Дональда Трампа. В результаті Кушнеру довелося прояснити свою позицію телеканалу NBC.

“Я не залучений у будь-які дискусії, пов’язані зі спробами змінити дату президентських виборів, і я не обізнаний щодо них”, – наголосив він.

ЗМІ нагадують, що дата наступних президентських виборів у США встановлюється законом, і Білий дім не має права її змінити.

Раніше колишній віце-президент США демократ Джо Байден, який вважається основним суперником республіканця Трампа на виборах 2020 року, звинувачував Трампа в намірі перенести голосування з метою забезпечити своє переобрання.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button