Світ

У США демократи пропонуть виділити на підтримку населення 3 трлн доларів

Демократи в Палаті представників США оприлюднили останню редакцію законопроєкту з допомогою в період пандемії, що передбачає виділення $3 трлн в якості продовольчої підтримки, стимулюючих виплат, та іншої допомоги, передає 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Очікується, що голосування в нижній палаті відбудеться в п’ятницю.

“Ми не повинні економити на дрібницях для людей зараз, бо якщо ми цього не зробимо, пізніше це коштуватиме життями й засобами до існування”, – заявила в Капітолії спікер Палати представників конгресвумен від демократів Ненсі Пелосі.

Проєкт закону охоплює 1815 сторінок та передбачає виділення приблизно $3 трлн на витрати, які демократи називають пріоритетними. У тому числі, йдеться про фінансування продовольчої допомоги, підтримки самоврядування на ріні штатів і округів, витрати на можливе голосування поштою на виборах до Білого дому й Конгресу США в листопаді. Крім того, документ включає прямі стимулюючі виплати фізичним особам, а також надбавки лікарям, що борються з пандемією.

Республіканці поки що не підтримує таку суму допомоги, яку вони вважають непідйомною для національної економіки. У цьому зв’язку очікується протистояння по законодавству за партійною ознакою, оскільки законопроєкт має бути прийнятий також Сенатом США, який контролюється республіканською більшістю.

 

 

 

 

 

Back to top button