Світ

У США будують годинник, який переживе нашу цивілізацію

У США будують годинник, який переживе нашу цивілізацію

Фото: Скріншот

Будівництво годинника

Основу цього проекту заклав інженер Денні Хілліс, який вперше запропонував цю ідею у 1980-х роках.

У Сполучених Штатах реалізується вражаючий будівельний проект – годинник, який, як передбачається, прослужить 10 000 років. Про це повідомляється на сторінці мільярдера X (раніше Twitter).

Відомо, що до його проекту причетний Джефф Безос. Глава Amazon інвестував у його створення 42 мільйони доларів.

Для встановлення годинника Безос обрав скелю, розташовану в Техасі. Механізм встановлений у шахті глибиною 152 метри, яку вирили кілька років тому.

Механізм складається з величезної кількості елементів, включаючи мальтійські механізми і гігантські шестерні з нержавіючої сталі, деякі з яких важать сотні кілограмів. У шахті встановлений маятник вагою 280 кілограмів.

Робота механізму забезпечується сонячною енергією. У південній частині скелі є спеціальне вікно з синтетичним сапфіровим склом. Опівдні крізь це вікно світить сонце і нагріває повітря в камері, яке приводить у рух графітовий циліндр. Додаткова енергія накопичується завдяки різниці температур між днем і ніччю.

Годинник буде вільним для відвідування, коли його побудують.

Раніше повідомлялося, що Джефф Безос закінчив ремонт величезного маєтку на ексклюзивному півострові біля Сіетла, США. На це він витратив 28 млн доларів.

Безос заробив мільярди на продажі акцій Amazon

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button