Світ

У спецприймачі Ростова-на-Дону знайдено мертвим після тортур активіста

У спецприймачі Ростова-на-Дону знайдено мертвим після тортур активіста

Фото: mk.ru

У спецприймачі Ростова-на-Дону помер активіст, який розповсюджував листівки українського проекту Хочу жити

Причиною його переслідування стало розклеювання ним у місті листівок про здачу в полон для російських військових – українського проекту Хочу жити.

У спецприймачі Ростова-на-Дону помер 40-річний активіст Анатолій Березіков. Його адвокат Ірина Гак підозрює, що чоловіка могли вбити в процесі тортур. про це у середу, 14 червня пише ОВД-News. 

 

За словами адвоката, 14 червня вона приїхала до спецприймача, щоб зустрітися зі своїм підзахисним, але там їй повідомили, що Березікова у будівлі немає. На подвір’ї жінка побачила медичну машину, куди заносили тіло активіста.

 

Адвокат розповіла, що напередодні бачила у підзахисного сліди від електрошокера. Він скаржився на те, що йому погрожували правоохоронці і говорили, що вб’ють або відправлять на війну. 

 

З 11 травня суд тричі призначав активісту адміністративні арешти за статтями про дрібне хуліганство і непокору співробітнику поліції.

 

Підставою для переслідування Березікова стало те, що він розклеював у місті листівки українського проекту Хочу жити, в яких буда прописана інструкція для мобілізованих росіян, як здатися у полон. 

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button