Світ

У Словенії вибухнула політична криза через корупцію при закупівлях масок та апаратів ШВЛ

Глава МВС країни уже подав у відставку

Уряд Словенії потрапив у політичну кризу через розслідування фактів корупції під час закупівель захисних засобів для боротьби з епідемією COVID-19 у країні.

Про це повідомляє 1NEWS.

У вівторок, 30 червня, міністр економічного розвитку і технологій Здравко Почівалшек був на деякий час затриманий за підозрою у тому, що він надавав протекцію низці фірм з виробництва захисних засобів і апаратів для штучної вентиляції легенів, незважаючи на те, що вони виготовляли продукцію низької якості.

Розслідуванням закупівель займається окремий підрозділ поліції. Міністр внутрішніх справ Алеш Хойс заявив, що дізнався про розслідування лише 30 червня, назвав їх “політично мотивованими” і оголосив про свою відставку.

У травні і червні в Любляні неодноразово проходили протестні акції з вимогою відставки уряду, які збирали тисячі учасників.

Перші травневі акції, що проводилися під гаслом “З балконів – на велосипеди”, були організовані об’єднанням “Анархістська ініціатива Любляни” за підтримки низки словенських неурядових організацій. Учасники акції протестували на велосипедах.

Після послаблення карантинних обмежень протести продовжилися в пішій формі.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button