Світ

У СІЗО “ДНР” помер полонений з Азовсталі – ЗМІ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: РИА Новости

У СІЗО “ДНР” помер один із військових, яких взяли в полон на Азовсталі

Кремлівські видання стверджують, що причиною смерті загиблого бійця нібито стали ускладнення, які виникли через “вживання наркотиків”.

 

Учасник української воєнізованої групи Ведмеді, яких взяли в полон на Азовсталі, помер у СІЗО “ДНР”. Про це із посиланням на свої джерела повідомило російське пропагандистське інформагентство ТАСС у вівторок, 9 серпня.

 

У повідомленні сказано, що чоловік помер нібито через наркотики, які він вживав до перебування у СІЗО. ЗМІ стверджує, що саме наркотики “спровокували ускладнення хронічних захворювань”.

 

Джерело додало, що стосовно загиблого “припинять кримінальне переслідування з нереабілітуючих підстав навіть у тому випадку, якщо слідство висуне йому звинувачення”.

 

Також він додав, що “за потреби первинні показання померлого врахують і візьмуть до уваги для кваліфікації дій” решту членів групи Ведмеді.

 

Зазначимо, що так званий “суд ДНР” уже провів один із етапів “судового процесу”. Бойовики “ДНР” планують оголосити вирок. Полоненим хочуть присудити смертну кару.

 

Ведмеді – один із підрозділів Азова. У середині червня кілька бійців із Ведмедів фігурували у сюжеті одного з російських телеканалів, де пропагандисти назвали їх “неонацистами”. Родичі військових відзначили, що під час перегляду ролика помітили у захисників Маріуполя сліди тортур у полоні.

 

 

За участь в Азові росіяни передбачили кримінальну відповідальність: організаторам може загрожувати покарання до довічного позбавлення волі, а пересічним учасникам – до 20 років, а майно організації або її філії підлягає конфіскації.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button