Світ

У швейцарському Давосі стартував Всесвітній економічний форум

У форумі, що триватиме з 22 по 25 січня, візьмуть участь понад 3 тисячі представників органів влади, керівників провідних компаній та банків, громадських діячів

У швейцарському Давосі відкрився 49-й щорічний Всесвітній економічний форум.

Про це повідомляє 1NEWS.

Головною темою цьогорічного Всесвітнього економічного форуму є “Глобалізація 4.0: Формування глобальної архітектури в століття четвертої індустріальної революції”. Учасники заходу обговорять виклики, які постають у цій новій фазі глобалізації.

У форумі, що триватиме з 22 по 25 січня, візьмуть участь понад 3 тисячі представників органів влади, керівників провідних компаній та банків, громадських діячів тощо. У середу, 23 січня, в Давосі чекають на виступ канцлерки ФРН Анґели Меркель.

Президент України Петро Порошенко анонсував свою поїздку в Давос 23 січня для зустрічей “з керівниками держав та великих світових компаній”. Метою таких зустрічей, за словами Порошенка, є “прихід потужних інвестицій, пришвидшення темпів розвитку нашої економіки”.

Американська делегація не прибуде до Швейцарії через урядовий “шатдаун” у США. Від участі в форумі цього року відмовилися також президент Франції Еммануель Макрон та прем’єр-міністерка Великобританії Тереза Мей.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button