Світ

У штаті Іллінойс Трампу заборонили брати участь у виборах

У штаті Іллінойс Трампу заборонили брати участь у виборах

Фото: Elle

Вже три штати не допускають Трампа до виборів

Іллінойс став вже третім штатом, де колишнього президента не допустили до виборів. Суддя значною мірою покладався на попередній висновок Верховного суду Колорадо.

Колишнього президента США Дональда Трампа виключили з виборчих бюлетенів республіканських праймеріз в штаті Іллінойс. Таке рішення на підставі так званої “заборони заколотників”, передбаченої 14-ю поправкою до Конституції ухвалив Суддя штату, повідомляє CNN.

Зазначається, що у Трампа є короткий період часу для подачі апеляції.

“Несподіване рішення, ухвалене в середу, з’явилося в той час, коли аналогічний антитрампівський позов з Колорадо перебуває на розгляді у Верховному суді США, який, як очікується, відхилить аргументи про те, що Трампу заборонено обіймати посаду президента”, – повідомляє видання.

Окружний суддя Кук Трейсі Портер значною мірою покладалася на попередній висновок Верховного суду Колорадо, назвавши аргументацію штату Колорадо “переконливою”.

Іллінойс став третім штатом, де Трампа викреслили з виборчих бюлетенів, після Колорадо і Мена. Але ці рішення були призупинені в очікуванні апеляції у справі Колорадо до Верховного суду США.

Нагадаємо у середу також стало відомо, що Верховний суд США розгляне справу “імунітету” Трампа.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button