Світ

У Саудівській Аравії буде створена найдовша ділянка Hyperloop у світі

Компанія з США, Virgin Hyperloop One, підписала угоду з урядом Саудівської Аравії про створення випробувального полігону для своєї футуристичної транспортної концепції. Як повідомляє BBC News, довжина ділянки складе 35 кілометрів, що стане найдовшою ділянкою Hyperloop у світі, передає 1NEWS, посилаючись на УНН.

“Virgin Hyperloop One заявила, що ця технологія може скоротити час поїздки з Ер-Ріяда в Джидду (місто на заході Саудівської Аравії) до 76 хвилин в порівнянні з більш ніж 10 годинами в даний час”, — йдеться у повідомленні.

Договір Virgin Hyperloop One з урядом Саудівської Аравії, крім тестової ділянки Hyperloop, передбачає ще й створення науково-виробничого підприємства.

Проект вакуумного потяга Hyperloop був запропонований в 2013 році американським інженером і підприємцем Ілоном Маском. Його ідея полягає в тому, що в трубах над поверхнею землі, де повітря надзвичайно розряджене, з невеликим інтервалом і швидкістю аж до 1220 км/год пересуватимуться капсули з пасажирами або вантажами. При цьому капсула не буде прислонятись до стінок труби через ефект повітряної подушки.

Hyperloop є відкритою концепцією, до реалізації якої може підключитися будь-який бажаючий.

Нагадаємо, Омелян знайшов джерела фінансування для Hyperloop в Україні.

One Comment

Back to top button