Світ

У Румунії викрили мережу масового перевезення мігрантів

У Румунії викрили мережу масового перевезення мігрантів

Фото: gettyimages (ілюстративне фото)

Правоохоронці викрили діяльність мережі підпільного перевезення мігрантів

Нелегальний маршрут організували від Дунаю до кордону з Угорщиною. Всього затримали близько 40 осіб – громадян Румунії та інших країн.

У Румунії викрили діяльність мережі підпільного перевезення мігрантів вглиб ЄС, яку називають найбільшою в історії країни. Про це повідомляє Digi24.

Зазначається, що викриття стало результатом більше як року роботи правоохоронних органів і прикордонників, у процесі якої перехопили багато транспортних засобів з мігрантами і вийшли на членів мережі. Всього затримали близько 40 осіб – громадян Румунії та інших країн.

З кожного мігранта фігуранти брали за послуги по 5000 доларів. Слідство вважає, що зловмисники встигли заробити близько 2 млн доларів.

Нелегальний маршрут організували від Дунаю до кордону з Угорщиною. На початку контрабандисти забирали мігрантів човнами з болгарського берега Дунаю, зазвичай вночі та без мотора, щоб залишатись максимально непомітними.

Далі людей перевантажували у дорожний транспорт і везли на захід, в район міста Арад. Там мігрантів розміщували у вантажівках, вже опечатаних румунськими митниками, щоб у такий спосіб приховано переправити через кордон Угорщини.

Контрабандисти навчилися майстерно зрізати печатку і заклеювати назад практично непомітно.

Нагадаємо, за даними ООН, У 2023 році у світі зареєстровано 8565 смертей мігрантів, що на 20% більше, ніж роком раніше.

Також повідомлялося, що у Фінляндії на кордоні з РФ фіксують тисячі мігрантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button