Світ

У Румунії підірвали морську міну, яку прибило до берега

У Румунії підірвали морську міну, яку прибило до берега

Фото: Міноборони Румунії

Морська міна, виявлена біля румунських берегів

У ВМС Румунії повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну біля румунських берегів було виявлено і знищено понад 100 мін.

Військово-морські сили Румунії у вівторок, 13 серпня, підірвали морську міну, яка дрейфувала поблизу чорноморського берега. Про це з посиланням на Міністерство оборони країни повідомляє Reuters.

Повідомляється, що місцева влада попередила ВМС Румунії про невпізнаний об’єкт, який прибило до берега біля Гріндул-Кітук на південному сході Румунії. Ця територія – частина дельти Дунаю, яку Румунія ділить з Україною.

“Згідно з фотографіями, зробленими на місці, об’єкт, найімовірніше, є міною протидесантної дії типу якірної річкової міни”, – йдеться в повідомленні міноборони Румунії.

У ВМС Румунії додали, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну біля румунських берегів було виявлено і знищено понад 100 мін.

Раніше повідомлялося, що в селі Стариця Харківської області під час самостійної евакуації в лісосмузі на російській розтяжці підірвались дев’ятеро цивільних громадян. Троє з них загинули, щестеро – дістали поранення.

СБУ готує докази для Гааги щодо використання мін росіянами проти цивільних

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button