Світ

У розвідці Британії озвучили причини звільнення генералів РФ

У розвідці Британії озвучили причини звільнення генералів РФ

Фото: anna-news.info

Генерал-полковника Михайла Теплинського звільнено з посади одного з ключових командирів на російсько-українському фронті

Звільнення російських генералів свідчить про розбіжності у вищому військовому керівництві Росії.

Начальник Генерального штабу РФ, командувач військ в Україні Валерій Герасимов звільняє здібних генералів, вибудовуючи ієрархію під себе. Про це заявили у британській розвідці.

Зазначається, що генерал-полковника Михайла Теплинського звільнено з посади одного з ключових оперативних командирів на російсько-українському фронті. Це свідчить про розбіжності у вищому військовому керівництві РФ.

Як заявили в Міноборони Британії, Теплинський був керівником відносно успішного виведення російських військ із заходу від Дніпра у листопаді 2022 року, і в Росії він отримав визнання як здібний та прагматичний командир.

“Існує реальна ймовірність того, що дебати стосовно завдань, які були надані ВДВ, сприяли його звільненню: ВДВ часто використовувалися для утримання позицій, які традиційно відводилися мотопіхоті”, – сказано у звіті британської розвідки.

При цьому залишається незрозумілим, чи зберігає Теплинський свої додаткові повноваження як глава ВДВ, повітрянодесантних військ РФ

“Звільнення Теплинського, ймовірно, є ще однією ознакою розбіжностей у вищій ієрархії російської операції, що триває, оскільки генерал Валерій Герасимов намагається нав’язати кампанії свою особисту владу”, – підсумували у розвідці Британії.

Нагадаємо, за даними розвідки, з початку вторгнення РФ в Україну щонайменше шістьох російських командувачів було звільнено, і 10 російських генералів загинули.

Раніше повідомлялося, що одного із заступників міністра оборони РФ Дмитра Булгакова, який відповідав за матеріально-технічне забезпечення російської армії, відправили у відставку.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button