Світ

У Росії заявили про постраждалих іноземців на заводі у Татарстані

У Росії заявили про постраждалих іноземців на заводі у Татарстані

Фото: Соцмережі

Гуртожиток Алабуги після атаки БПЛА

Загалом постраждали 14 людей, із них шестеро все ще перебувають у лікарні. Ймовірно, всі вони брали участь у військовому виробництві.

В результаті атаки безпілотників по комплексу Алабуга Політех у Татарстані, де збирають ударні дрони Shahed-136, постраждали громадяни дев’яти країн. Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на пресслужбу глави Татарстану у середу, 3 квітня.

Ствержується, що крім громадян Росії, були поранені громадяни Киргизстану, Шрі-Ланки, Зімбабве, Руанди, Конго, Кенії, Нігерії та Південного Судану.

Загалом постраждали 14 людей, із них шестеро все ще перебувають у лікарні. Ймовірно, всі вони брали участь у військовому виробництві.

У липні 2023 року видання Протокол та ютуб-канал РЗВРТ розповіли, що до збирання іранських безпілотників Shahed у Татарстані залучають студентів та неповнолітніх, які пішли до коледжу після дев’ятого класу. Учні загалом отримують 30-40 тисяч рублів на місяць ($400), але працювати доводиться у виснажливих умовах.

Бунтувати чи висловлювати невдоволення студенти Алабуга Політеха бояться. Згідно з договором про навчання, вони не мають права розголошувати будь-яку інформацію. За порушення вимог доведеться виплатити півтора-два мільйони рублів.

Крім того, як з’ясували журналісти, учнів Політеху, зайнятих на виробництві дронів, змушують реєструватися у додатках для знайомств, щоб заманювати до Єлабуги студенток з африканських країн. Там їх називають “мулатками” та залучають на низькокваліфіковану роботу.

Нагадаємо, 2 квітня безпілотники атакували завод з виробництва “шахедів” у Татарстані, який знаходиться за тисячу кілометрів від України. Деякі ЗМІ пишуть, що це операція ГУР Міноборони України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button