Світ

У Росії загорівся унікальний мегакриголам

У Росії загорівся унікальний мегакриголам

Фото: korabel.ru

У російському Владивостоці сталася пожежа на судні Катерина Велика

У Владивостоці спалахнув багатофункціональний корабель постачання Катерина Велика. Судно зійшло з верфі лише три роки тому.


У російському Владивостоці сталася пожежа на багатофункціональному судні постачання посиленого льодового класу Катерина Велика, внаслідок чого одна людина загинула, троє постраждали. Про це повідомила Далекосхідна транспортна прокуратура РФ в понеділок, 8 квітня.

 

“Сьогодні в районі 3-ї години ранку в Центрі судноремонту Дальзавод у Примор’ї сталося загоряння багатофункціонального судна постачання Катерина Велика. Пожежу ліквідовано. За попередніми даними, три людини перебувають у лікарні, одна – загинула”, – йдеться в повідомленні.

 

За даними МНС, на момент прибуття пожежників із кормової частини судна йшов дим, було задимлення в трюмах. Врятовано п’ятьох людей, троє з яких постраждали.

 

Внаслідок загорання вогнем пошкоджено технологічне приміщення на площі близько 50 квадратних метрів. Причина пожежі та збитки встановлюються.

 

Перше багатофункціональне судно постачання посиленого льодового класу “Катерина Велика” називали “унікальним судном” і “мегакриголамом”. Воно зійшло зі стапеля суднобудівного комплексу Звезда у 2020 році. Судно може виконувати криголамні роботи в арктичній морській зоні при товщині льоду до 2 м у зимово-весняну навігацію та до 2,5 м – літньо-осінню. Завдяки надманевреним рульовим коронкам, судно фактично вміє розвертатися на місці.

Нагадаємо, наприкінці лютого у російському Санкт-Петербурзі горів криголам Єрмак. 

Українським військовим вдалося знищити чотири великі десантні кораблі (ВДК) Чорноморського флоту РФ. У ворога залишились лише п’ять суден такого типу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button