Світ

У Росії заборонять карти, які “ставлять під сумнів цілісність РФ”

У Росії заборонять карти, які ставлять під сумнів цілісність РФ

Фото: Shutterstock

РФ не контролює повністю жодну із областей України, на які претендує

Правлячий режим країни-окупанта запровадив адміністративні покарання за використання подібних карт.

Уряд Росії схвалив законопроект, що прирівнює до екстремістських матеріалів карти, які “піддають сумніву територіальну цілісність Росії”. Такими є карти, де анексовані українські території не вказані як частина РФ. Про це в понеділок, 9 січня, повідомляє російське пропагандистське інформагентство ТАСС з посиланням на документ.

Законопроект, внесений до Держдуми Росії після оголошеної російською владою анексії чотирьох областей України, вже пройшов перше читання. У ньому пропонується фактично заборонити розповсюдження таких карт та запровадити за нього адміністративне покарання – для фізичних осіб до 15 діб арешту чи штрафу, для юридичних осіб – зупинення роботи чи штраф від 100 тисяч до мільйона рублів.

В уряді РФ запропонували внести до законопроекту низку змін, вказавши, наприклад, на те, чи підпадатимуть під нього карти, випущені ще до рішення про анексію територій. В уряді побоюються, що в результаті демонстрація “заборонених карт” трактуватиметься правоохоронними органами у різних випадках по-різному.

Зазначимо, що приналежність Росії чотирьох південних Курильських островів заперечує Японія; спір не врегульовано з моменту закінчення Другої світової війни. Хоча СРСР висловлював готовність повернути Японії щонайменше два острови, влада Росії заявляє, що не готова до жодних компромісів.

У 2014 році Росія анексувала українську Автономну Республіку Крим та Севастополь. Ця анексія не була визнана більшістю країн світу.

У жовтні 2022 року Росія оголосила про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Ця анексія також не визнана майже всіма країнами світу.

Однак жодна з цих областей повністю не під контролем окупантів. У зв’язку з цим не зрозумілі кордони, які Росія вважає “своїми”.

Як повідомлялося раніше, у Москві почали продавати карти Росії, куди окупанти включили захоплені та анексовані території України.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан надягнув шарф із картою так званої “Великої Угорщини”, яка “включає”, зокрема, території України, Румунії, а також інших сусідніх країн.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button