Світ

У Росії винуватець смертельної ДТП уникнув кари через участь у війні

У Росії винуватець смертельної ДТП уникнув кари через участь у війні

Медуза зазначає, що це правило не могли застосувати до винуватця ДТП, оскільки він уже уклав контракт із російською армією.

Російські суди почали враховувати у своїх вироках таку “пом’якшувальну обставину” як участь у “спецоперації”.

Участь у війні в Україні офіційно визнали “пом’якшувальною обставиною” для злочинців у Росії. Зокрема, росіянина визнали невинним у скоєнні смертельної ДТП за те, що він брав участь у так званій “спецоперації”. Про це в середу, 26 липня, повідомляє російське видання Медуза, що позиціонує себе як опозиційне. 

Судова колегія у справах військовослужбовців Верховного суду РФ заявила, що “у зв’язку зі зміною обстановки” вважала за можливе звільнити від покарання російського контрактника Владислава Устинова, визнаного винним у смертельній ДТП.

Верховний суд РФ зазначив, що з моменту скоєння злочину пройшло понад півтора року і тепер засуджений “виконує бойові завдання в зоні проведення СВО”, тому буцімто “не становить небезпеки для суспільства”.

У травні 2022 року Хабаровський гарнізонний суд визнав Устинова винним у ДТП, в якому загинуло двоє людей. Правопорушника тоді засудили до двох років позбавлення волі в колонії-поселення, зазначило ЗМІ

Видання нагадує, що в червні 2023 року в Росії набув чинності закон, за яким росіяни, засуджені за злочини невеликої та середньої тяжкості, можуть бути звільнені від покарання, якщо їх мобілізують на війну в Україні або укладуть контракт про проходження військової служби.

ЗМІ зазначає, що це правило не могли застосувати до Устінова, оскільки він уже уклав контракт із російською армією.

Нагадаємо, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що війна Росії проти українського народу нібито має “правозахисний” характер.

Росія почала мобілізувати ув’язнених – ЗСУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button