Світ

У Росії вилучили майже 700 кілограмів кокаїну

У Росії вилучили майже 700 кілограмів кокаїну

Фото: customs.gov.az

Кокаїн мали переупакувати на складі в Московській області

Роздрібний збут наркотиків міг принести торговцям прибуток у розмірі 74 млн. доларів, вважають у ФСБ.

 

Російські силовики перехопили 699 кілограмів кокаїну, який транзитом перевозився до однієї з країн Євросоюзу. Про це повідомляє ФСБ РФ у понеділок, 10 квітня.

 

 

“Встановлено трьох іноземців – громадян Республіки Колумбія та однієї з держав Євросоюзу, які прибули до Росії спеціально для проведення багатоетапної наркоакції. Під час затримання на місці злочину у членів картелю, що прибули до Росії, виявлено 699 кг кокаїну. За оцінками фахівців, оптова вартість вилученої партії на російському чорному ринку перевищує 2,5 млрд рублів (понад 30 млн доларів, – ред.)”, – йдеться у повідомленні.

 

При цьому зазначено, що роздрібний збут наркотиків міг принести торговцям прибуток у розмірі не менше 6 млрд. рублів (майже 74 млн. доларів, – ред.).

 

Встановлено, що оптову партію латиноамериканського кокаїну доставили до Москви та помістили на орендованому на підставну особу складському приміщенні в Московській області. Надалі партію кокаїну планували відправити в одну із країн ЄС, а частину наркотиків планували збути до Росії.

 

Завдання іноземців, що прибули, полягало в отриманні в Москві раніше доставленої партії кокаїну та її переупакуванні на складі. Надалі планувалося перемістити його через пункти пропуску на кордоні.

 

Відносно трьох іноземних наркодилерів порушено кримінальну справу, їх взято під варту. Їм загрожує до 20 років ув’язнення.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button