Світ

У Росії вигадали новий спосіб, як приховати втрати на війні в Україні

У Росії вигадали новий спосіб, як приховати втрати на війні в Україні

Фото: Люди Байкала (ілюстративне фото)

Поховання “вагнерівців” під Іркутськом

На прохання Міноборони РФ місцеві уряди не публікують дані про загиблих в Україні російських військових.


Уряд Республіки Хакасія на прохання Міністерства оборони РФ перестав публікувати некрологи про загиблих в Україні військових, щоб перешкодити підрахунку втрат російської армії. Про це пише видання Сибирь.Реалии з посиланням на співрозмовників, близьких до регіональної влади.

 

За словами одного з джерел, пресслужба уряду перестала публікувати дані про загиблих в Україні військових і найманців із ПВК Вагнер, оскільки їх використовують незалежні російські ЗМІ для підрахунку втрат армії РФ.

 

26 квітня уряд Хакасії востаннє опублікував некролог з України – повідомлення про загибель місцевого депутата, який воював у складі Вагнера під Бахмутом.

 

Відкриті дані сильно розходяться з повідомленнями Міноборони РФ, яке востаннє називало загальну кількість втрат у вересні 2022 року. Тоді глава відомства Сергій Шойгу заявив, що в Україні вбито 5937 російських військових.

 

Водночас незалежні ЗМІ за відкритими даними вже ідентифікували понад 25 тисяч загиблих військових РФ. Журналісти вважають, що під час вторгнення в Україну Росія, за найконсервативнішими оцінками, могла втратити 50 тисяч осіб загиблими, загальна кількість тих, хто вибув через поранення або смерть, може становити щонайменше 225 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше в російському Новосибірську знайшли масове поховання із символікою ПВК Вагнер. Йдеться мінімум про 200 могил.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку війни загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 216 650 осіб. Минулої доби ЗСУ ліквідували 470 окупантів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button