Світ

У Росії спецпризначенці застрелили чоловіка через крадіжку шпалер

В соцмережах це вбивство викликало хвилю обурення

В російському Єкатеринбурзі співробітники Росгвардії взяли штурмом квартиру чоловіка, який вкрав шпалери з магазину.

Під час операції правоохоронці застрелили чоловіка, – інформує 1NEWS.

Інформація про крадіжку надійшла 31 травня. 27-річний чоловік вкрав чотири рулони шпалер вартістю близько 8 тис. рублів (3 тис. гривень).

Його почали переслідувати співробітники магазину, але чоловік встиг сховатися вдома.

Поліції, яка прибула пізніше, чоловік не відкрив, але впустив до квартири свого батька.

В ніч на 1 червня до квартири прибула Росгвардія та штурмувала помешкання.

Вони виламали двері та спробували затримати чоловіка. В результаті його застрелили.

Інформація щодо інциденту різниться. Правоохоронці переконують, що чоловік напав на них з ножем та предметом, схожим на автомат.

“Підозрюваний тримав спрямований в їх бік предмет, зовні схожий на автоматичну зброю, висловлював погрози на адресу співробітників і поводився агресивно. У результаті за обставин, що склалися, сприйнявши його дії як реально небезпечну ситуацію, вирішили відкрити вогонь”, – заявили в Росгвардіі.

Батько чоловіка натомість стверджує, що у сина був ніж для різання шпалер, але він ні на кого не нападав. Він також каже, що син переконував, що заплатив за шпалери, але за ним погналися “якісь бандити”.

З квартири вилучили два ножі, арбалет, газовий балончик і предмет, схожий на автомат, пише видання. У будівельному магазині порталу підтвердили факт крадіжки шпалер.

Уповноважена з прав людини в Свердловській області Тетяна Мерзлякова звернулася за роз’ясненнями до місцевих правоохоронців.

“Я хотіла б знати і хотіла б, щоб це було відомо суспільству, чому була застосована спецоперація. На мій погляд, баланс тут нерівномірний. Це не якась терористична акція. Це взагалі дуже складно назвати будь-якою акцією, яка б потребувала втручання якихось серйозних сил. Принаймні, це так здається з боку “, – заявила Мерзлякова.

В соцмережах це вбивство викликало хвилю обурення.

На перше місце в російському Twitter вийшов хештег #RussianLivesMatter (Життя росіян має значення).

Схоже гасло мають масові протести в США після вбивства поліціянтом афроамериканця Джоржда Флойда – Black Lives Matter.

Російські користувачі запитують, навіщо потрібно було вбивати людину, навіть якщо вона вкрала шпалери та не відкрила поліції.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button