Світ

У Росії різко дорожчає доставка товарів з Китаю

У Росії різко дорожчає доставка товарів з Китаю

Фото: Unsplash

За місяць вартість доставки зросла на 70%

Стрімке зростання тарифів на доставку додалося до вже існуючих труднощів із переказом грошей до Китаю.

Ціни на доставку вантажів з Китаю до Росії кожні два тижні збільшуються щонайменше на третину. Про це у неділю, 16 червня, повідомляє The Moscow Times.

 

Зазначається, що зараз доставка контейнера 40 футів поїздом з китайського Гуанчжоу до Москви обійдеться в рекордні $8500. Це на 40% дорожче, ніж на початку червня, коли той же маршрут коштував $6000, і на 70% дорожче, ніж у середині травня, коли контейнер можна було привезти за $5000.

 

Ціни зараз впритул наближаються до пікових значень початку 2023 року, коли розцінки на перевезення з Китаю були на максимумах.

 

Як розповів виданню один із імпортерів, вже оголошено, що до кінця червня ставки зростуть ще на 20-30%.

 

“Раніше цей шлях був найшвидшим – вантаж приїжджав лише за два тижні, але тепер ще кілька тижнів можна витратити на пошук контейнера та очікування завантаження”, – повідомив виданню неназваний бізнесмен. За його словами, через дефіцит контейнерів терміни доставки вже досягають двох місяців, це як мінімум на третину довше, ніж у травні.

 

Повідомляється, що доставка морем ненабагато дешевша, і при цьому відчувається гостра нестача контейнерів, оскільки судам доводиться тепер йти навколо Африки, в обхід мису Доброї надії. Такий маршрут значно подовжує час доставки.

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 5 =

Back to top button