Світ

У Росії після голодування в СІЗО помер антивоєнний активіст

У Росії після голодування в СІЗО помер антивоєнний активіст

Фото: ТАСС (ілюстративне фото)

Російський політв’язень помер у СІЗО

Активіста затримали співробітники ФСБ за критику російської військової агресії проти України наприкінці травня цього року.

У Росії в слідчому ізоляторі внаслідок сухого голодування проти війни в Україні помер 39-річний антивоєнний активіст Павло Кушнір.  Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними видання Вот так, Кушнір помер ще 27 липня. Повідомили про це керівниця правозахисної організації Русь сидящая Ольга Романова і давня подруга музиканта піаністка Ольга Шкригунова.

Активіста затримали співробітники ФСБ за критику російської військової агресії проти України наприкінці травня цього року, проти нього порушили кримінальну справу за статтею про публічні заклики до терористичної діяльності.

Повідомляється, що він працював у філармонії, видав антивоєнну книжку та вів ютуб-канал Іноагент Малдер із антифашистськими маніфестами. З листопада 2022 року опублікував чотири ролики, в яких у поетичній формі критикував політику російської влади та війну в Україні.

Активіст виріс у Тамбові, закінчив Московську консерваторію імені Чайковського. Упродовж семи років працював солістом Курської обласної філармонії, потім три роки – в Курганській філармонії. 2023 року він став солістом Біробіджанської обласної філармонії. У слідчому ізоляторі в Біробіджані він і помер.

Нагадаємо, після смерті російського опозиціонера Олексія Навального в колонії антикремлівські хакери вкрали базу даних, що містить інформацію про сотні тисяч російських ув’язнених.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × two =

Back to top button