Світ

У Росії підтвердили ліквідацію свого генерала в Україні

У Росії підтвердили ліквідацію свого генерала в Україні

Фото: Соцмережі

ЗСУ ліквідували генерал-майора РФ Сергія Горячева

Російські ЗМІ опублікували фотографії могили генерал-майора Сергія Горячева, який був ліквідований в Україні.


В Україні 12 червня було ліквідовано начальника штабу 35-ї загальновійськової армії ЗС РФ генерал-майора Сергія Горячева. Інформацію про загибель високопоставленого російського військового підтвердило 20 червня видання Фонтанка.
 

Журналісти з’ясували, що окупанта “з почестями” поховали 18 червня на Смоленському цвинтарі Санкт-Петербурга. На хресті вказано дату смерті – 12 червня.

 

У Telegram-каналі псковських десантників також повідомили про похорон Горячева. Зазначається, що під час обстрілу 12 червня разом з ним ліквідували й інших командирів.

 

Вказується, що Горячев ніби намагався врятувати інших окупантів, але постраждалих загарбників внаслідок атаки ЗСУ було багато. Після першої хвилі ракетного обстрілу його нібито попередили про ризик другої атаки, але “він вирішив й надалі перебувати під вогнем українських військ”.

Відомо, що раніше Горячев очолював російський контингент у Придністров’ї, брав участь у боях на Донбасі у 2014-2017 роках, через що потрапив до бази Миротворця. На початку повномасштабного вторгнення в Україну він був командиром 5-ї танкової бригади.

Нагадаємо, повідомлення про ліквідацію Горячева з’явилися в російських пабліках увечері 12 червня. Вказувалося, що генерал загинув в результаті влучного ракетного удару українських військових.

За даними британської розвідки, Горячев став першим російським генералом, ліквідованим в Україні у 2023 році.

Втрати РФ перевищили 220 000 осіб – Генштаб

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button