Світ

У росіян суттєво зросли втрати на Запоріжжі – ISW

У росіян суттєво зросли втрати на Запоріжжі - ISW

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія за добу, 18 вересня, втратила на Таврійському напрямку 313 військових. До того втрати складали 200 осіб.

Втрати російських окупантів суттєво зросли у Запорізькій області на тлі контрнаступу ЗСУ. Росія, ймовірно, має нестачу боєздатних підрозділів, які б можна перекинути на цю ділянку фронту. Про це повідомляється у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

У повідомленні зазначається, що 18 вересня на Таврійському напрямку за добу РФ втратила 313 військових. Це значно перевищило попередні втрати. Раніше Сили оборони знищували по 200 ворожих солдатів за день.

Оборонні дії на цій ділянці фронту ведуть російські повітряно-десантні війська. Для “прикриття” частин прибули загони Шторм-Z із призовниками-в’язнями.

Елементи російської 7-ї гвардійської гірськострілецької дивізії та 76-ї гвардійської дивізії ПДВ раніше проводили контратаки проти ЗСУ в районі Роботиного (10 км на південь від Оріхова). Такі операції могли сильно послабили ці сили ПДВ.

“Загони Шторм-Z найчастіше неефективні у бою і, швидше за все, забезпечать російську оборону на заході Запорізької області незначною бойовою міццю”, – зазначається у звіті.

Як ми вже писали, Росія станом на ранок вівторка, 19 вересня, втратила на війні в Україні 520 своїх окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 273 460 військових.

Крім того, ми вже повідомляли, що станом на ранок 18 вересня було відомо про ліквідацію за добу 620 окупантів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button