Світ

У Ріо-де-Жанейро температурний рекорд: 58,5 градуса Цельсія

У Ріо-де-Жанейро температурний рекорд: 58,5 градуса Цельсія

Фото: actravel.ru

У Ріо-де-Жанейро повітря прогрілося до рекордних 58,5 градуса Цельсія

Попереднім рекордом вважався показник у 58 градусів, який зареєстрували в лютому 2023 року.

У Ріо-де-Жанейро (Бразилія) зафіксовано  температурний рекорд, Про це 15 листопада повідомляють латиноамериканські ЗМІ.

За даними місцевих метеорологічних служб, повітря напередодні прогрілося до 58,5 градуса Цельсія, що стало найвищим показником, зафіксованим у цьому місті за історію метеоспостережень. Попереднім рекордом вважався показник у 58 градусів, який зареєстрували в лютому 2023 року.

Зазначається, що у 15 штатах на південному сході, півночі й у центральній частині Бразилії оголошено максимальний рівень небезпеки через екстремально спекотну погоду. Під цю категорію потрапила й столиця країни Бразиліа.

Також спека охопила багато районів Бразилії минулими вихідними. У країні фіксують рекордний рівень споживання енергії, зокрема через використання кондиціонерів.

Нагадаємо, у жовтні був побитий щомісячний світовий рекорд температури. Жовтень став п’ятим місяцем поспіль із рекордно високими глобальними температурами. Середня температура повітря на поверхні планети у жовтні досягла 15,3°C.

Також повідомлялося, що вересень 2023 року став найспекотнішим за всю історію спостережень. Середня температура повітря на поверхні планети досягла 16,38°.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button