Світ

У РФ визнали “небажаним” проєкт, що публікує дані про війну в Україні

У РФ визнали небажаним проєкт, що публікує дані про війну в Україні

Фото: t.me/genprocrf

Генпрокуратура РФ

У генпрокуратурі РФ пишуть, що електронну платформу, яка спочатку називалася War in Ukraine, створив громадянин Росії, який “ховається за кордоном від кримінального переслідування”

Генпрокуратура Росії визнала небажаною організацією розслідувальний проект Conflict Intelligence Team, який публікує дані про бойові дії в Україні з відкритих джерел. Про це повідомляє пресслужба російського відомства.

У генпрокуратурі РФ пишуть, що електронну платформу, яка спочатку називалася War in Ukraine, створив громадянин Росії Руслан Карпук, який” ховається за кордоном від кримінального переслідування, спільно з учасниками забороненої екстремістської організації ФБК, які є резидентами іноземних держав і також проживають за кордоном”.

“Основною метою групи псевдожурналістів є збирання та опублікування інформації про збройні сили Російської Федерації, у тому числі персональних даних російських військовослужбовців, яка використовується надалі для дискредитації”, – заявили у генпрокуратурі.

Раніше повідомлялося, що Сили оборони звільнили понад 40 тисяч кв. км території України з початку повномасштабного вторгнення Росії.

“Цвіте бавовна і горять росіяни”: ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button