Світ

У РФ створили дитячий клуб від Пригожина Вагнереня – ЗМІ

У РФ створили дитячий клуб від Пригожина Вагнереня – ЗМІ

Фото: Бумага

Примітно, що антураж клубу Вагнереня доповнюють м’які крісла, схожі на чорні пакети

Гості клубу – спецпризначенці – розповідають дітям, що вони “випромінюють дельта-хвилі”, а їхній мозок “може витримати будь-який удар”.

 

 

 

 

Молодіжний клуб Вагнереня з’явився у російському Санкт-Петербурзі. Його створили на базі так званої ПВК Вагнера російського бізнесмена Євгена Пригожина. Про це повідомляє місцеве видання Бумага.

 

Клуб відкрився на початку 2023 року, перша зустріч відбулась 29 січня. На ній були присутніми трохи більше як 10 осіб.

 

Депутати та силовики беруть участь у цих зустрічах з російськими дітьми. У вільний час учасникам пропонують пограти у симулятор військового безпілотника. Видання пояснює, що творці клубу нібито мають намір прищепити школярам та студентам “любов до своєї Вітчизни”. Однак не пояснює, яким чином це планують зробити.

 

“За місяць існування Вагнереняти його відвідали депутати Держдуми Василь Власов (ЛДПР) та Марія Бутіна, провладний блогер Віталій Вереск, який проводив на базі ПВК Вагнера-центру лекції про тюнінг зброї, і блогер Юрій Подоляка”, – йдеться у повідомленні.

 

Видання як приклад того, як проходять зустрічі, наводить історію зі спецпризначенцем Віктором Шмарковським. Він запевняв дітей, що “випромінює дельта-хвилі”, а також те, що його мозок здатний витримати будь-який удар “через скупчення рідини у певних зонах”. Крім того, за словами росіянина, він – “дитина першої атомної бомби”.

 

Куратор проекту Олександр Тронін додав, що станом на початок березня 2023 року у складі молодіжного клубу перебуває близько 60 осіб.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button