Світ

У РФ професора філософії арештували за українські пісні

У РФ професора філософії арештували за українські пісні

Фото: Reuters (архівне фото)

У РФ ув’язнили 63-річного доцента кафедри філософії

Викладача столичного університету звинувачують у “пробудженні ненависті із загрозою застосування насильства”.

У Росії суд відправив у слідчий ізолятор доцента кафедри філософії Московського державного технічного університету імені Баумана за українські пісні на його сторінці в соцмережі ВКонтакте. Про це у суботу, 7 вересня, повідомило DW.

Зазначається, що 63-річного Олександра Нестеренка, який також є членом однієї з дільничних комісії від партії Яблуко, обвинувачують у “пробудженні ненависті із загрозою застосування насильства”.

Приводом для ув’язнення викладача університету до СІЗО стали українські пісні, розміщені на його сторінці у соцмережі ВКонтакте.

Сам Нестеренко 3 вересня повідомив, що до нього додому прийшли силовики та забрали на допит у Слідчий комітет РФ. Після розмови чоловіка відпустили у статусі свідка. Однак через два дні доцента затримали і запроторили в СІЗО.

До переліку аудіозаписів, щодо яких слідство проводило експертизу, були, зокрема, пісні “Ми ростем” гурту Воплі Відоплясова та композиція “Запалимо з ранку – Україна Переможе” у виконанні Gordon Black. Саме в останній пісні, за версією слідства, містяться ознаки “спонукання до насильницьких і руйнівних дій”.

Нагадаємо, у лютому цього року у Москві співголову товариства Меморіал, російської правозахисної групи, нагородженої Нобелівською премією миру 2022 року, Олега Орлова засудили до 2,5 року ув’язнення за “дискредитацію російських збройних сил” шляхом висловлення своєї “незгоди з війною в Україні”. 

У Росії почнуть лікувати психічні розлади електрошоком – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 5 =

Back to top button