Світ

У РФ почали судити українця за статтею “Акт міжнародного тероризму”

У РФ почали судити українця за статтею Акт міжнародного тероризму

Фото: Алина Шишова\ТАСС

Павло Запорожець

Українського громадянина Павла Запорожця звинувачують у замаху “на здійснення теракту у Херсоні під час проведення святкових заходів, присвячених Дню Перемоги”.

У Росії суд вперше розпочав розгляд справи за статтею “Акт міжнародного тероризму”. Про це сьогодні, 15 березня, повідомило російське пропагандистське агентство ТАСС.

Українського громадянина Павла Запорожця звинувачують “у замаху на здійснення теракту у Херсоні під час проведення святкових заходів, присвячених Дню Перемоги”.

Зазначається, що це перша кримінальна справа в Росії за статтею про “акт міжнародного тероризму”, яка дійшла до розгляду по суті в суді.

ТАСС повідомляє, що стаття 361 КК РФ (“Акт міжнародного тероризму”) запроваджена федеральним законом у липні 2016 року та передбачає покарання до довічного позбавлення волі.

Зокрема, за даними ТАСС, ця стаття застосовувалася у кримінальній справі за фактом загибелі “екс-глави ДНР” Олександра Захарченка у 2018 році та за фактом вибухів у Донецьку біля готелю з місією ОБСЄ у 2019 році.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну в Росії за цією статтею було порушено декілька справ щодо громадян України, а також справу за фактом підривів “Північних потоків”.

Нагадаємо, у “ЛДНР” на 13 років засудили полоненого українського журналіста.

Раніше повідомлялося, що Мінський міський суд заочно засудив екс-кандидата у президенти Білорусі Світлану Тихановську до 15 років позбавлення волі.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button