Світ

У РФ почали платити за вербування на війну друзів

У РФ почали платити за вербування на війну друзів

Фото: РосЗМІ

У РФ влаштовують акції для залучення людей у військо

За кожного завербованого друга, родича чи знайомого обіцяють платити по 100 тисяч рублів.

Влада Татарстану закликала мешканців агітувати своїх родичів, друзів та знайомих укладати контракт з російською армією і йти на війну з Україною. За кожного завербованого обіцяють платити по 100 тисяч рублів. Про це у четвер, 11 липня, повідомляють росЗМІ із посиланням на республіканський сайт, створений для залучення татарстанців на службу за контрактом.

Уточнюється, що акція чинна з 11 липня. Раніше сума була вдвічі меншою. Щоб отримати обіцяні 100 тисяч рублів, потрібно знайти людину, яка погодиться підписати контракт з Міноборони для участі у війні, зв’язатися з районним військкоматом чи адміністрацією та “сприяти” в оформленні “добровольця”. Гроші заплатять після того, як рекрут відправиться на службу.

Вербувати на війну дозволяється всіх росіян віком від 18 років за винятком засуджених та підслідних. Акцію рекламують держЗМІ, татарстанські паблики, сайти районних газет та адміністрацій.

Раніше повідомлялося, що у РФ курсують агітпоїзди, які закликають на війну з Україною.

Нагадаємо, російські в’язниці спорожніли за час повномасштабної війни в Україні. Депутати Держдуми заявляють, що зниження кількості засуджених ніяк не пов’язане з війною, але в червні 2023 року вони ухвалили закон, який дозволяє людям із судимістю проходити військову службу за контрактом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button