Світ

У РФ назвали умову збільшення постачання газу до Європи

Віце-прем’єр Росії Олександр Новак заявив, що РФ готова збільшувати постачання газу до Європи. Він уточнив, що для цього Газпрому потрібні довгострокові контракти, повідомляє 1news з посиланням на РБК-Україна.

“Ресурсна база, яка є в Росії, дозволяє забезпечувати попит європейських споживачів у будь-яких обсягах. Але, звісно, це не швидкий процес, тому що політика, яка проводилася в ЄС, була спрямована на скорочення попиту”, – сказав Новак. Він також додав, що збільшення видобування газу вимагає інвестицій, які мають окупатися в тривалому періоді.

Віце-прем’єр РФ вважає, що період високих цін на газ закінчиться, коли пропозиція забезпечуватиме попит у Європі у повному обсязі. Повинні бути створені запаси у підземних сховищах, щоби “надійно проходити зимовий період”.

На думку Новака, ситуація з цінами буде стабільніша, якщо більша частина споживання забезпечуватиметься за рахунок довгострокових поставок з Росії, Алжиру та Норвегії.

Російський чиновник також перерахував причини, через які, як він вважає, встановилися високі ціни на газ. Це відмова ЄС від довгострокових контрактів та від довгострокових інвестицій, холодна зима 2020/21 років та ризики повторення холодів цієї зими.

 

 

 

 

Back to top button