Світ

У РФ налагодили виробництво продуктів із личинок мух

У РФ налагодили виробництво продуктів із личинок мух

Фото: poknok.art

Личинки чорної львинки зміцнять кормову базу росіян

У Федеральному центрі тваринництва заявили, що це “зміцнить кормову базу країни”. А новий вид бізнесу з випуску котлет, ковбас і сосисок з мух віддали наближеним до уряду мільярдерам.

У Росії почали виробляти продукти харчування з личинок мух чорної львинки. Відповідна ініціатива віце-прем’єра РФ Дениса Мантурова вже здобула не лише законодавче оформлення, а й бенефіціарів-мільярдерів, повідомляє The Moscow Times.

 

Зазначається, що Мантуров раніше запропонував “попрацювати з ментальністю”, щоб привчити росіян їсти личинок мух.

 

У Федеральному дослідному центрі тваринництва заявили, що ухвалення урядом цієї постанови довгоочікуване і затребуване, вона дозволить офіційно налагодити виробництво та переробку сільськогосподарськими товаровиробниками продуктів із личинок мух чорної львинки.

 

“Це відкриває можливості виробництва різноманітних продуктів із комах у великих масштабах, що зміцнить кормову базу країни”, – заявив завідувач відділення Центру Роман Некрасов.

 

Відзначається, що великі постачальники переробки комах уже пропонують ринку зроблені з личинок мух компоненти для котлет, ковбас, сосисок та набір для білкових батончиків.

 

Бенефіціарами такого нововведення російського уряду стали російські мільярдери, які є власниками низки компаній, що випускають продукти з мух.

 

До речі, личинки чорної львинки і раніше використовувалися в харчових цілях, але тільки для тварин та птахів.

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button