Світ

У РФ на 19 років засудили двох екс-співробітників Росгвардії та МНС за підпал

У РФ на 19 років засудили двох екс-співробітників Росгвардії та МНС за підпал

Фото: pixabay.com

Суд у РФ виніс вирок у справі про підпал військово-облікового столу у Челябінській області

Перші чотири роки Олексій Нурієв і Роман Насрієв будуть у в’язниці, решту – у колонії суворого режиму.

Центральний окружний військовий суд РФ засудив екс-співробітників Росгвардії та МНС до 19 років позбавлення волі за підпал військово-облікового столу у будівлі мерії Бакала у Челябінській області. Про це 10 квітня повідомило агентство ТАСС.

Зазначається, що засуджено відставних старшого сержанта Росгвардії Романа Насрієва та старшину МНС Олексія Нурієва, учасників рок-гурту Room 32.

Обидва отримали покарання на термін 19 років з обмеженням волі на один рік та шість місяців із позбавленням спеціальних звань. Перші чотири роки вони будуть у в’язниці, решту – у колонії суворого режиму.

Засуджених було затримано 11 жовтня 2022 року. Як стверджує слідство, вони кинули коктейлі Молотова в будівлю мерії, де, зокрема, розташований військово-обліковий стіл.

Спочатку правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом умисного знищення або пошкодження майна (ст. 167 КК РФ), яку потім було перекваліфіковано на терористичний акт, вчинений групою осіб за попередньою змовою із застосуванням небезпечних речовин (ч. 2 ст. 205 КК РФ). Також чоловіків звинуватили у проходженні навчання з метою терористичної діяльності (ст. 205.3 КК РФ).

Раніше повідомлялося, що суд у РФ засудив росіянина Євгена Никифорова до 6,5 року колонії суворого режиму за спробу перейти кордон та брати участь у бойових діях на боці ЗСУ.

Батькові – термін, доньці – притулок. Як у РФ карають за малюнок


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button