Світ

У ПВК Вагнер заявили про 22 тисячі загиблих

У ПВК Вагнер заявили про 22 тисячі загиблих

Фото: Радіо Свобода

Кладовище “вагнерівців” у станиці Бакинська у Краснодарському краї РФ

Всього через ПВК Вагнер за час війни пройшли 78 тисяч людей, з них 49 тисяч – ув’язнені з російських колоній.

Російська ПВК Вагнер за час агресивної війни Росії проти України втратила вбитими майже 22 тисячі осіб – майже кожного третього найманця. Ще 40 тисяч чоловік отримали поранення. Про це напередодні повідомив один із командирів ПВК – боєць із позивним Маркс у близькому до ПВК Telegram-каналі Разгрузка Вагнера.

Уточнюється, що таких втрат зазнала ПВК з початку вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року до захоплення Бахмута в травні 2023 року.

За словами Маркса, який, як стверджується, командує штабом найманців, всього через Вагнер за час війни пройшли 78 тисяч людей, з них 49 тисяч – ув’язнені з російських колоній.

Також за даними Маркса, до 10 тисяч вагнерівців передислокуються до Білорусі, ще 15 тисяч перебувають у відпустках. Він не уточнив, скільки найманців прийняли пропозицію міністерства оборони РФ про підписання контрактів із ним.

Заявлені втрати ПВК Вагнер на 46% вищі, ніж офіційна кількість загиблих радянських військових за всю війну в Афганістані (15 051 особа) і вчетверо вища за безповоротні втрати російської армії в Першій чеченській війні.

Також розкриті командиром ПВК втрати – найвищі з тих, які повідомлялися в Росії офіційними та напівофіційними джерелами. Офіційна Москва замовчує загиблих. Востаннє міністерство оборони РФ наводило загальну кількість убитих аж у вересні 2022 року – 5937 осіб.

У липні російські видання Медуза та Медіазона випустили дослідження, згідно з яким за 15 місяців війни в Україні загинули принаймні 47 тисяч військових армії РФ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button