Світ

У Португалії, Північній Македонії та Болгарії вирують лісові пожежі

У Португалії, Північній Македонії та Болгарії вирують лісові пожежі

Фото: EBU

У Європі вирують лісові пожежі

У найбільш постраждалих від пожеж районах створено тимчасове житло для тих, хто втратив свої домівки.

Португалія, Північна Македонія та Болгарія потерпають від лісових пожеж, спричинених спекою. Про це повідомляє Euronews.

Зазначається, що у Португалії щонайменше 14 осіб, у тому числі 11 пожежників, були доставлені до лікарні для перевірки стану здоров’я після вдихання диму під час пожежі, що спалахнула в містечку поблизу португальської столиці Лісабона. За повідомленнями місцевих ЗМІ, пожежа почалася вдень, але вже за кілька годин її вдалося взяти під контроль. До її ліквідації було залучено понад 300 пожежників, 93 автомобілі та вісім пожежних літаків. Постраждав кінний центр, через що довелося евакуювати 30 коней.

У Болгарії лісові пожежі в муніципалітеті Болярово, що межує з Туреччиною, вдалося взяти під контроль після семи днів боротьби з вогнем. Вогонь охопив близько 73 кілометрів землі, завдавши величезної шкоди селу Воден, де багато людей втратили свої домівки. Ситуацію в цьому районі важко контролювати через високу температуру і сильний вітер.

Як повідомляється, у найбільш постраждалих від пожеж районах створено тимчасове житло для тих, хто втратив свої домівки – перші сім мобільних будинків прибули в неділю, наразі очікуються доставка інших будинків, які будуть обладнані ліжками, кухонним приладдям та побутовими речами.

Сім лісових пожеж тривають в Північній Македонії, де пожежні команди борються з полум’ям вже майже два тижні. Найгірша ситуація склалася на горі Серта, між містами Стіп і Неготіно, де полум’ям охоплено близько 30 кілометрів землі. Влада направила в цей район два поліцейських гелікоптери, армійський гелікоптер, 60 поліцейських спецслужб і 100 військовослужбовців, а також збільшила кількість гелікоптерів і літаків, наданих в рамках механізму ЄС з цивільного захисту.

Пожежі також вирують в Греції біля кордону Болгарії з санданськими селами Петрово і Голешово, що розташовані менш ніж за 2 км від кордону. Лісники і пожежники проклали просіки, щоб запобігти поширенню вогню на гору Славянка, де також розташований заповідник Алі-Ботуш.

Нагадаємо, торік у східному австралійському штаті Квінсленд вигоріло вісім тисяч гектарів території.

Також повідомлялося, що у травні цього року Росію охопили масштабні лісові пожежі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × two =

Back to top button