Світ

У Польщі зробили заяву щодо військ НАТО в Україні

У Польщі зробили заяву щодо військ НАТО в Україні

Фото: Скріншот

Радослав Сікорський зробив несподівану заяву

Захід має реалізувати творчо визначену та асиметричну ескалацію, зазначив Радослав Сікорський.

Військовослужбовці деяких країн НАТО вже знаходяться на території України. Таку заяву напередодні зробив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час дискусії на тему 25 років членства Польщі в Альянсі.

При цьому він відмовився називати конкретні країни, які відправили свої військових до України, і скільки саме є таких держав.

“На відміну від інших політиків, не буду перераховувати ці країни”, – заявив міністр.

Сікорський підтримав ініціативу французького президента Еммануеля Макрона щодо відправки військових НАТО до України. На його думку, це “винахідливий хід”, який порушить спланований сценарій Росії.

“Захід має реалізувати творчо визначену та асиметричну ескалацію. Підтримую ініціативу президента Еммануеля Макрона”, – сказав польський урядовець.

За його словами, нападом на Україну Росія показала, що вона цивілізаційно неспроможна сприйняти західні цінності і не може мирно співіснувати зі своїми сусідами, тому НАТО повинно повернутися до своєї первісної ролі.

Зазначимо, в понеділок, 26 лютого, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що кілька країн-членів НАТО та ЄС обговорюють можливість направлення своїх військових в Україну після укладення двосторонніх угод. Він поспішив заявити, що Словаччина “не піде на такий крок”, але поважатиме рішення країн НАТО, які погодяться ввести війська в Україну.

Згодом про можливість відправити в Україну військових заговорив президент Франції Еммануель Макрон, а прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь теж не відкинув можливості відправки французьких військових в Україну.

Пізніше Макрон назвав умову для відправки військ в Україну.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button