Світ

У Польщі заявили, що ФРН може передати танки за три тижні

У Польщі заявили, що ФРН може передати танки за три тижні

Фото: Википедия

Танк Leopard 2

Берлін може прискорити передачу своїх Leopard 2, не розтягуючи їх постачання на місяці, вважає Вальдемар Скшипчак.

 

Німеччина може передати Україні роту танків Leopard 2 в найближчі три-чотири тижні, а не через три місяці. Саме рішення Берліну треба було ухвалити ще раніше. Про це заявив екс-командувач Сухопутних військ Польщі, колишній заступник міністра оборони країни генерал Вальдемар Скшипчак у коментарі Укрінформу у середу, 25 січня.

 

Експерт підкреслив, що Україна потребує цих танків негайно, а не за кілька місяців.

 

“Їх треба передати Україні негайно, навіть якщо танки буде знято з озброєння регулярних підрозділів. Війна не загрожує Німеччині, вони мають це зробити швидко”, – вважає генерал.

 

На його думку, передача танків підготовленим українським танкістам може тривати “три-чотири тижні”.

 

Він додав, що Польща може підготувати протягом місяця 58 українських екіпажів танків Leopard 2, тобто склад танкового батальйону.

 

“Польща має потенціал, має тренувальну базу, щоб організувати навчання українських танкістів, логістику, ремонтну базу, Польща може забезпечити потреби української армії у навчанні танкістів на Leopard 2”, – зазначає експерт.

 

За його словами, Варшава може підготувати для потреб ЗСУ особовий склад танкового батальйону, тобто 58 екіпажів.

 

Польський військовий також прокоментував рішення про відступ підрозділів ЗСУ із Соледара. За його словами, ЗСУ мають уникнути оточення, отже воно правильне.

 

“Українці не повинні дати себе оточити, вони у глибині мають чергові оборонні рубежі, тому мають на них увійти, щоб уникнути невиправданих втрат. Це правильне рішення, яке уповільнює дії росіян на фронті”, – пояснив Скшипчак.

 

 

 

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш имсчяканал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button