Світ

У Польщі затримали чоловіка, який підклав снаряд на залізничну колію

У Польщі затримали чоловіка, який підклав снаряд на залізничну колію

Фото: Policja Slaska

Фігуранта арештували

Небезпечний предмет було відвезено у безпечне місце й утилізовано. Фігуранта арештовано на три місяці, йому загрожує до трьох років ув’язнення.

У Польщі поліція затримала 63-річного чоловіка, який поклав на залізничну колію у населеному пункті Чеховіце-Дзедзіце Сілезького воєводства мінометний снаряд часів Другої світової війни.Про це повідомляє RMF24.

Зазначається, що мінометний снаряд, який спеціально був залишений на колії, виявив працівник залізниці. Він відразу повідомив про це поліцію.

Прибувши на місце, поліцейські піротехніки підтвердили, що це, ймовірно, 20-мм мінометний снаряд радянського виробництва часів Другої світової війни. Небезпечний предмет було відвезено у безпечне місце й утилізовано.

Правоохоронці заявили, що вибух міг бути дуже небезпечним і викликати транспортну катастрофу.

Слідчі встановили, що міну на колію поклав 63-річний чоловік. Йому висунуто обвинувачення щодо створення прямого ризику катастрофи в наземному русі. Фігуранта арештовано на три місяці, йому загрожує до трьох років ув’язнення.

 Снаряд утилізували. Фото: Policja Śląska

Нагадаємо, у Польщі затримали трьох осіб за спроби саботажу і диверсій на користь Росії. Затримані можуть бути причетні до недавньої масштабної пожежі у Варшаві.

Раніше повідомлялося, що у Польщі арештували дев’ятьох людей за підозрою в диверсіях на замовлення російських спецслужб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button