Світ

У Польщі заговорили про повне примирення з Києвом в історичних питаннях

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: EPA-EFE/Jonas Ekstromer

Польський віце-прем’єр міністр культури та національної спадщини Петро Глінський

Йдеться про етнічні сутички між українцями та поляками за часів Другої світової війни.


 


Польський віце-прем’єр-міністр культури і національної спадщини Петро Глінський заявив, що війна РФ проти України дала шанс на повне примирення між Києвом і Варшавою в історичних питаннях. Про це повідомляє Euractiv.

“Так, у нашій спільній історії є складні моменти, теми, які потрібно закривати – і ми обов’язково повернемося до них у наших відносинах із вільною та незалежною Україною – після війни”, – зазначив він.

Йдеться про етнічні сутички між українцями та поляками за часів Другої світової війни.

Як зазначив Глінський, у Польщі з РФ ще складніша історія, оскільки Москва і нацистська Німеччина розділили країну в 1939 році.

“Так, треба чітко сказати: трагедія війни в Україні дала полякам та українцям шанс на повне примирення. Ми багато років працюємо над тим, щоб відносини між нашими державами та народами ставали все кращими і кращими, все більше історичних суперечок та розбіжностей знаходять своє рішення. Справи історії мають поступитися місцем сьогоденню і майбутньому – нашому спільному, тому що Україна сьогодні захищає всю Європу, захищає цивілізований світ”, – заявив він.

Дуда: Мета РФ – знищити українську націю

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button