Світ

У Польщі розслідують злочин проти лідера білоруської опозиції

У Польщі розслідують злочин проти лідера білоруської опозиції

Фото: pixabay.com

У Польщі розслідують злочин проти лідера білоруської опозиції

Розслідування ведеться спільно з офіцерами Агентства внутрішньої безпеки Польщі, яке базується в місті Лодзь.

У Польщі прокуратура розслідує злочин, спрямований проти заступника голови Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі Павла Латушка, за статтями кримінального кодексу, що стосуються вбивства і діяльності мереж іноземних розвідок. Про це повідомляє Reuters.

За словами речника Національної прокуратури Польщі Пшемислава Новака, розслідування ведеться спільно з офіцерами Агентства внутрішньої безпеки Польщі, яке базується в місті Лодзь.

Згідно з листом прокуратури на ім’я Латушка, який потрапив у розпорядження видання, розслідування підпадає під розділи Кримінального кодексу Польщі, які стосуються підбурювання інших людей до скоєння злочину, діяльність іноземних спецслужб і вбивство.

Сам Латушка заявив, що за останні пів року він та інші лідери білоруської опозиції часто отримували погрози.

“Нещодавно ми також зафіксували активізацію спроб тиску на конкретних членів нашої команди… з боку осіб, які представляються співробітниками КДБ; вони використовують методи підкупу, шантажу і погрози розправи над родичами і друзями членів нашої команди”, – зазначив він.

Нагадаємо, білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що білоруська опозиція нібито мріє захопити частину Білорусі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button