Світ

У Польщі розповіли про набір та підготовку Українського легіону

У Польщі розповіли про набір та підготовку Українського легіону

Фото: Maciek Jazwiecki / Agencja Wyborcza.pl

Заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський

Кілька тисяч українців, які проживають у Польщі, уже зареєструвалися для вступу в Український легіон. У країні уже починають готувати першу українську бригаду з добровольців.

Влада Польщі не буде шукати на території країни громадян України аби залучити їх до Українського легіону. Про це у п’ятницю, 19 липня, в етері Польського радіо заявив заступник міністра оборони країни Павло Залевський.

“Положення в безпековій угоді про створення легіону в Польщі не накладатимуть на країну жодних зобов’язань, які б виходили за межі чинного правового порядку”, – пояснив він.   

Залевський зауважив, що участь у легіоні – добровільна і українці самостійно мають вирішити чи бути їм легіонерами. 

Заступник міністра пояснив, що добровольці, які зголосяться піти до Легіону, будуть “призвані до ЗСУ на основі українських правил в українських консульських установах”, а на польській території “пройдуть базовий вишкіл, який забезпечить польська армія на одному з полігонів”.

“Набір відбуватиметься за допомогою українських консульських установ”, – наголосив він.

Після навчання, за словами Залевського, українські солдати поїдуть в Україну – і там, відповідно до українського законодавства і відповідно до тих завдань, які вони отримають, будуть нести військову службу на передовій.

Він також наголосив, що українські військовослужбовці матимуть право на повернення, тому що “це важливо, щоб після проходження військової служби вони змогли повернутися туди, звідки вони виїхали, туди, де вони залишили свої сім’ї”.

Зауважимо, президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали двосторонню безпекову угоду між країнами. Зокрема, у документі зафіксована домовленість про формування та підготовку на території Польщі Українського легіону. 

Раніше повідомлялося, що розпочинається проєкт рекрутингу операторів БпЛА.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 3 =

Back to top button