Світ

У Польщі підготували тимчасове житло для українських біженців

У Польщі підготували тимчасове житло для українських біженців

Фото: DW (иллюстративное фото)

Біженці можуть оселитися у Перемишлі, Медиці, Радимному та Кросному.

Для біженців також передали понад 750 зимових пальт і зареєстрували на грошову допомогу понад 2550 осіб.

 

У Підкарпатському воєводстві (Польща), що межує з Україною, відремонтували будинки для українських біженців. Про це повідомляє УВКБ ООН.

 

Біженці з України можуть оселитися у Перемишлі, Медиці, Радимному та Кросному. Загалом тимчасовим житлом можуть забезпечити 1384 особи.

 

Зазначається, що ремонт будинків було реалізовано завдяки підтримці Управління верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) та партнерської організації CORE.

 

“Забезпечення теплого місця для українських біженців взимку є першочерговим завданням. Польська влада та місцеві громади виявили надзвичайну солідарність, щоб досягти цього – у тому числі у приймальних центрах, куди вперше прибувають українці. Ми раді підтримати ці зусилля”, – заявив представник UNHCR у Польщі Кевін Аллен.

 

Крім того, для біженців у Підкарпатському регіоні UNHCR та CORE передали понад 750 зимових пальт, а також зареєстрували на грошову допомогу понад 2550 біженців.

 

Зазначимо, у Польщі діє 28 пунктів прийому біженців із України. Перші з них з’явилися у Люблінському та Підкарпатському воєводствах.

 

 

 

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш имсчяканал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button