Україна

У поліції назвали кількість зникли безвісти


У поліції назвали кількість зникли безвісти

Збір інформації, верифікація даних, реалізація пошукових заходів ускладнюються через непередбачувану ситуацію на лінії фронту, масовані атаки на мирні міста, міграцію людей і тимчасову окупацію територій

Зниклими безвісти в Україні вважаються 50 150 осіб, а до повіномасштабної війни за всі роки незалежності зниклими безвісти вважалися 12 292 особи. З Про це в четвер, 28 березня, повідомив заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції у Київській області Андрій Нєбитов.

“Кожна зникла безвісти людина чи невпізнаний загиблий – це не просто статистична одиниця, це горе, біль і страждання рідних і близьких людей”, – підкреслив Нєбитов.

Він повідомив, що теми розшуку безвісти зниклих та осіб, зниклих за особливих обставин, ідентифікації загиблих в умовах воєнного стану обговорювалися на міжвідомчому науково-практичному круглому столі в Національній академії внутрішніх справ.

“Війна змінила масштаби розшукової роботи. З початком російського вторгнення кількість зниклих зросла в чотири рази”, – зазначив заступник голови Нацполіції.

Він додав, що збір інформації, верифікація даних, реалізація пошукових заходів ускладнюються через непередбачувану ситуацію на лінії фронту, масовані атаки на мирні міста, міграцію людей і тимчасову окупацію територій, але правоохоронці продовжують боротися за кожну людську долю.

 

Нагадаємо, нещодавно наІзюмщині собаки знайшли рештки загиблого чоловіка.

Українці в ЄС зможуть здавати ДНК для пошуку зниклих безвісти родичів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button