Світ

У Перу оголосили надзвичайний стан через лихоманку Денге

У Перу оголосили надзвичайний стан через лихоманку Денге

Фото: vokrugsveta.ua (ілюстративне фото)

Лихоманка Денге поширюється комарами Aedys Egypti

Кількість випадків захворювання, зареєстрованих за перші сім тижнів цього року, вдвічі вища, ніж за аналогічний період 2023 року.

У більшості провінцій Перу через зростання кількості випадків захворювання на тропічну лихоманку Денге оголошено надзвичайний стан. Про це повідомляє Associated Press.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я країни, кількість випадків захворювання на лихоманку Денге, зареєстрованих за перші сім тижнів цього року, вдвічі вища, ніж за аналогічний період 2023 року – понад 31 000 випадків. За перші два місяці цього року від вірусу померли 32 перуанці.

Зазначається, що надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я дозволить уряду країни швидше перераховувати кошти в постраждалі регіони, а також перевозити лікарів і медсестер. Його вводять у 20 з 24 провінцій країни, включаючи регіони, що оточують столицю Ліму.

Лихоманка Денге поширюється комарами Aedys Egypti. Хоча більшість випадків Денге мають легкі симптоми, хвороба може викликати сильний головний біль, лихоманку і м’язові болі.

Нагадаємо, в Аргентині 29 людей померли від лихоманки Денге. 

Раніше повідомлялося, що у Зімбаве стрімко поширюється холера, якиа забрала життя десятків людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button