Світ

У Пентагоні розповіли про небезпеку від збитого в небі США об’єкту

У Пентагоні розповіли про небезпеку від збитого в небі США об єкту

Фото: АР

У США збили новий повітряний об’єкт (архівне фото)

Міноборони США вважає, що збитий об’єкт не мав військової загрози, проте був небезпечним для авіації і представляв “загрозу через його потенційні можливості спостереження”.

Збитий у повітряному просторі США непізнаний об’єкт міг становити небезпеку для цивільної авіації. Про це йдеться на сайті Пентагону.

 

“За вказівкою президента Байдена і на основі рекомендацій міністра Остіна та військового керівництва літак F-16 випустив ракету AIM9x, щоб успішно збити повітряний об’єкт, що летів на висоті приблизно 20 000 футів у повітряному просторі США над озером Гурон у штаті Мічиган”, – повідомили у Пентагоні.

 

Там також додали, що траєкторія та висота об’єкта викликали занепокоєння, зокрема через те, що він міг становити небезпеку для цивільної авіації.

 

“Місце, обране для цього збиття, дало нам можливість уникнути зіткнення з людьми на землі, підвищивши шанси на пошук уламків”, – зазначили у Міноборони США.

 

За оцінкою Пентагону, збитий об’єкт не представляв військової загрози “для чогось на землі”, проте був небезпечним для польотів і представляв “загрозу через його потенційні можливості спостереження”.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button