Світ

У Пентагоні працював агент Ірану, під час спроб США захистити Ізраїль – ЗМІ

У Пентагоні працював агент Ірану, під час спроб США захистити Ізраїль - ЗМІ

Фото: Скриншот відео

Аріан Табатабаї

The Washington Times зазначає, що Аріан Табатабаї, яку підозрюють в співпраці з Тегераном, продовжує працювати у відомстві.

Іранський агент працював у Пентагоні в той час поки Сполучені Штати Америки займалися координацією міжнародних зусиль із захисту Ізраїлю від атаки з боку Ірану. Про це заявило видання The Washington Times.

Помічник міністра оборони Крістофер Маєр минулого тижня під час слухань у Комітеті Сенату з питань збройних сил сказав законодавцям, що Аріан Табатабаї залишилася на роботі в офісі, який контролює спеціальні операції та нерегулярні бойові дії, попри занепокоєння законодавців, що чиновниця була агентом іранського режиму.

Підозри серед законодавців щодо потенційної співпрацю Табатабаї з іранським режимом зʼявилися торік, коли ЗМІ опублікували сотні електронних листів від іранських дипломатів за період з 2003 по 2021 рік, де згадувалося і про неї.

У вересні група з 31 сенатора-республіканця написала листа міністру оборони США Ллойду Остіну, вимагаючи від нього відповіді про роботу Аріан Табатабаї в Пентагоні.

Занепокоєння щодо Табатабаї знову виникло в США минулого тижня: сенатор Том Коттон заявив, що міністерство оборони тільки запевнило законодавців у дотриманні протоколів щодо роботи підозрюваної у звʼязках з Іраном чиновниці.

Співробітник Єврейського інституту національної безпеки Америки Габріель Норонья стверджує, що представники Пентагону повідомили йому, що європейські колеги відмовилися брати участь у зустрічах з Табатабаї. За його словами, Пентагону необхідно переглянути свій підхід до розслідувань безпеки.

Представники адміністрації Байдена раніше відкидали занепокоєння стосовно Табатабаї. Чиновник Пентагону сказав The Times у вересні, що вона пройшла ретельну та належну перевірку, і що для уряду США “честь мати її на службі”.

Як ми вже писали, 14 квітня Іран здійснив масштабну атаку на Ізраїль ракетами і дронами у відповідь на недавній авіаудар по іранському посольству в Дамаску.

Згодом армія оборона Ізраїлю повідомила, що ППО перехопила 99% з понад 300 повітряних цілей, випущених Іраном.

У свою чергу начальник Генштабу ЗС Ірану Мохаммад Багері назвав операцію “успішною”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − six =

Back to top button