Світ

У Папуа – Новій Гвінеї під час протестів загинуло 16 людей

У Папуа - Новій Гвінеї під час протестів загинуло 16 людей

Фото: Кадр із відео

Протести в Папуа – Новій Гвінеї

У столиці Папуа – Нової Гвінеї сталися заворушення під час страйку поліції та військових проти вирахувань із їхніх зарплат. У протестах взяли участь близько 200 працівників правоохоронних органів та силових структур.

Прем’єр-міністр Папуа – Нової Гвінеї Джеймс Марапе оголосив надзвичайний стан, усунувши від роботи урядовців та поліцейських чиновників після того, як внаслідок заворушень у столиці країни загинули 16 людей. Про це сьогодні, 11 січня,  повідомляє Reuters.

Марапе заявив, що усунув з посади голову поліції країни, а також вищих чиновників фінансового та казначейського департаментів, доки уряд проводить перевірку причин заворушень.

За інформацією новозеландського радіо RNZ, у столиці Папуа – Нової Гвінеї сталися заворушення під час страйку поліції та військових проти вирахувань із їхніх зарплат. У протестах взяли участь близько 200 працівників правоохоронних органів та силових структур.

Нагадаємо, уСловаччині тисячі вийшли на мітинги проти уряду Фіцо. Новий уряд Словаччини планує розпустити спеціальну прокуратуру, що здійснює нагляд за гучними корупційними справами.

Майдан у Сербії. Вибори закінчились протестами

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button