Світ

У Пакистані терорист вчинив вибух: загинули 44 людини, 200 поранено

У Пакистані терорист вчинив вибух: загинули 44 людини, 200 поранено

Фото: The Associated Press, скриншот видео

Внаслідок теракту у Пакистані загинули 44 особи, 200 – отримали поранення

Пакистанський рух Талібан заявив, що вибух був спрямований на те, щоб налаштувати ісламістів одне проти одного.

У Пакистані під час політичного мітингу ісламістів 30 липня терорист-смертник підірвав себе. Внаслідок вибуху загинули щонайменше 44 людини і 200 осіб отримали поранення. Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що район Баджур поблизу афганського кордону був оплотом пакистанських талібів (близьких союзників афганського уряду Талібану) до того, як пакистанська армія витіснила бойовиків з цього району.

Прихильники політичної партії Маулана Фазлура Рехмана, чия партія Джаміат Улема-і-Іслам, як правило, підтримує регіональних ісламістів, збиралися в Баджурі. Як заявили представники партії, Рехмана не було на мітингу.

Коли вибухнула бомба, офіційні особи оголошували про прибуття Абдула Рашида, лідера партії Джаміат Улема Іслам.

У поліції провінції зазначили, що напад здійснив терорист-смертник, який підірвав свій вибуховий жилет поруч зі сценою, де сиділи кілька вищих керівників партії. За попередніми даними, за нападом може стояти угруповання Ісламська держава, яке діє в Афганістані і є ворогом афганського руху Талібан. Поліція проводить розслідування.

Як заявив пакистанський рух Талібан, вибух був спрямований на те, щоб налаштувати ісламістів одне проти одного.

Зазначається, що вибух стався за кілька годин до прибуття віце-прем’єра Китаю Хе Ліфена до Ісламабаду, де він мав взяти участь у заході з нагоди десятиріччя Китайсько-пакистанського економічного коридору.

Раніше повідомлялося, що у Пакистані в місті Пешавар 18 липня біля автомобіля силовиків стався вибух, внаслідок якого постраждали щонайменше 10 людей.

Нагадаємо, в травні бойовики-ісламісти напали на завод у Пакистані, а в липні бойовики напали на військову базу.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button